Bird Owl

Hitchhiking

För några dagar sen provade jag det där men att lifta, då det är säkert att göra det här och jag råkade hamna 40 minuter med bil hemifrån när jag tog bussen från Reykja. 

First up var att ens veta vilken sida av vägen jag skulle ställa mig på för att ens vara påväg åt samma håll som bilarna. 

Sen stod man jävligt länge och vågade inte riktigt ta ut tummen när bilar körde förbi, det kändes liksom bara dumt och att de inte stannas gjorde inte att man kände sig mindre dum.

Av ca 6 bilar så är det ca 1 som stannar. Och av alla som stannar så är det typ en tredje del som ens ska en bit åt samma håll.

Så det blev mycket gå den dagen och jag träffade en hel massa roliga och mentalsjuka människor det dagen. Ca tre timmar tog det att ta sig hem och när klockan började närma sig 22:00 och det bara kom en bil per 20 minut så kände jag att nej det blir taxi sista vägen. När jag står och dialar så är det klart att mobilen ska dö också.. 

Så det var bara att fortsätta promenera ^^

Jag väntade mig en massa snuskhubbar och yngre män som ville ha betalning i natura men de som faktiskt stannade var äldre par och ensamma kvinnor i alla åldrar. 

När luren dog var jag lite över 2 mil hemifrån och ja men ordentligt synd tyckte man om sig själv då. Precis då tyckte jag inte att det var så kul för jag trodde att jag aldrig skulle ta mig hem men nu efterhand var det ganska kul att träffa alla dessa människor och så! 


Reykja

Igår spenderade jag en hel dag som turist i Reykjavik med Gunnar som guide^^ 
Fick skjuts in till stan. Vi tog vägen genom naturreservaten så det var riktigt fint. 
Sen ville Gunnar visa mig sevärdheter och berätta lite isländsk historia så vi åkte högst upp i en kyrka och kollade ut över hela staden. 

Sen kollade vi lite i hamnen och köpte lite glass. 
Sjukt god glass på Island! 

Detta tog ca 2 timmar och då orkade inte Gunnar vänta längre så runt klockan 12 tog vi den första ölen. 

Sen träffade jag några av hans barndomsvänner samt hans flickvän. En riktigt mysig dag i solen blev det.


Pannkaksfest

När jag gick in i restaurangen imorse var det totalt kaos. Huvudet dunkade som aldrig förr och plötsligt stod det en traktor utanför byggnaden. Då hade grannen kommit förbi för att berätta att vi skulle upp till gården för att äta isländska pannkakor. Det smakar som en blandning mellan svenska och amerikanska. Riktigt gott !

Första jag blir erbjuden när jag kommer in var en shot med Gammeldansk. Munnen smakade fortfarande sprit från kvällen innan och bara doften av shotten fick magen att vilja vända sig. Men som sagt har man ingen egen vilja när det kommer till alkohol så det var bara att ta den rackaren. 

Våra grannar kom förbi runt middagstid för pizza och kolla mma och för att de skulle slippa baksmällan hade de druckit hela dagen. 

De krävs inga stora mängder för att få de onyktra men det har så extremt många anledningar för att bli onyktra så de dricker oerhört ofta. Dörren

Att ryssar och polacker kan dricka är inget emot dessa islänningar. 

Allt är en anledning till att dricka och man går inte under några omständigheter säga nej när man blir erbjuden alkohol. 

Mellan oss och stallet är det vår campingplats på flera meter och sen ett staket. Staketet gör att man får ta en lång omväg till stallet så igår satte vi upp en dörr. Inte en grind utan en dörr med dörrkarm och allting. 
När dörren var på plats knöt de upp ett rött band, höll ett tal och klippte av bandet. 
 
Jag har inget minne av när jag gick och la mig men när jag vaknade för att jobba igen så var jag fortfarande  onykter. 

7 grader

Lite sorgligt att kolla alla som solar på snap medan man själv fryser utomhus. Skulle dock inte byta bort detta för något! 
De som bott här längre än jag tycker det är så knäppt när jag turistar och tar kort på sånt de ser varje dag ^^ detta mina vänner är en utomhus pool som värms upp av varma källor. 

Ansträngde mig extremt för att inte blöta ner håret men det lyckades bli blött ändå. När det väl torkade gav källorna en extremt lent hår med riktigt snyggt fall. 

Restaurangen

Vår restaurang är jätte mysig och känns lite Sälen inspererat med de mörka trä golven och gulliga stolar. Vi har många turister som kommer hit men alla kvällar i baren när man får jobba över beror mestadels på alla stammis kunder. Det är mest isländske som faktiskt kommer hit för att de inte står ut med all turism på sina egna restauranger. Plus att vår mat är mycket godare. Day off

Jag har min första lediga dag idag sen jag kom. Senare ska jag bli upphämtad för att åka med några kompisar till en varmvatten källa för att smaka på lite av Island god bitar. Troligtvis ska vi kolla på lite gejsrar också, redan första dagen såg jag lite rök komma från marken så jag gick närmre för att kolla på det och det var som att moder jord nös ordentligt. Grymt skraj blev jag när det sprutade upp en massa vatten ^^Skjól

Jag trivs nog lite för bra med mitt nya jobb, läget på arbetet och utsikten, känns lite för drömmigt för att vara sant. 

Däremot hände det som inte fick hända igår, min andra halva krockade väldigt illa men hojen igår och hamnade extremt trasig på sjukhus. Känns jobbigt att vara ca 2000 mil ifrån min baby när något sånt händer men samtidigt hade jag inte kunnat hjälpa till mer även om jag varit där. 

Ute och ridit på lite islandshästar :)


Framme

Nervositet som gnagt hela veckan och hållit mig vaken om nätterna har äntligen lagt sig nu när jag är framme och i Reykjavik och prov jobbat lite. Övervikt och fast i tullen är det jag har att säga om min resa^^

Nöje och Underhållning
Billigawebbhotell.net Personligt bloggar